Joost Luiten moet een operatie ondergaan aan zijn linkerpols. De Rotterdammer is daardoor ook de komende drie tot vier maanden uit de roulatie en mist het KLM Open in september.

"Helaas geen KLM Open dit jaar. Het is droevig, maar ik kom sterker terug. Hoe zwaarder het gevecht, hoe zoeter straks een overwinning smaakt", schrijft de 32-jarige golfer dinsdag op Twitter.

Luiten heeft al maanden last van zijn linkerpols. In maart kreeg hij een spuit in het gewricht om de pijn te onderdrukken, maar een paar weken later keerden de klachten terug.

Eind mei kwam Luiten voor het laatst in actie, maar de tweevoudig winnaar van het KLM Open (2013 en 2016) moest toen op het PGA Championship in Engeland al na twee dagen naar huis.

Ingreep

Luiten ging vorig week langs bij chirurg Richard Koch voor een second opinion en uit die scan bleek dat een operatie noodzakelijk is. Hij gaat volgende week onder het mes.

"Het positieve is dat de ingreep niet heel spannend is", zegt Luiten op zijn website. "Koch denkt binnen een kwartiertje klaar te zijn. Nog veel belangrijker: na de operatie kan ik normaal gesproken weer jaren pijnvrij spelen."

Luiten is ondanks de tegenslag ook opgelucht. "De afgelopen weken heb ik keurig rust gehouden en de pols volledig ontzien, maar de pijn werd niet minder. Dan slaat de twijfel soms toe en ga je aan het slechtste scenario denken. Gelukkig blijkt er dus niets ernstigs mis met de pols."

Boegbeeld

Toernooidirecteur Daan Slooter van het KLM Open leeft mee met Luiten, die al jaren het boegbeeld is van het evenement. "Het moet voor een topsporter extreem pijnlijk zijn als het lijf niet wil meewerken", aldus Slooter.

"Joost zal als speler gemist worden op The Dutch in september, maar hij heeft gezegd dat hij zijn rol als ambassadeur voor en tijdens het toernooi graag wil blijven uitoefenen. Hiervoor zijn wij hem zeer dankbaar."

Het KLM Open wordt dit jaar van 13 tot en met 16 september gehouden op de greens in Spijk. Luiten werd vorig jaar voortijdig uitgeschakeld. Volgend jaar staat de honderdste editie op het programma.