Sportcentrum Papendal heeft zich donderdag officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van de wereldkampioenschappen BMX in 2021.

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in mei werd al duidelijk dat Papendal en de wielerbond KNWU een bid voorbereidden, maar ze waren nog in afwachting van toezeggingen over bijdragen van de overheid.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem hebben nu officieel hun steun toegezegd.

"Het is een cruciale stap op weg naar het binnenhalen van de WK in 2021", zegt directeur Jochem Schellens van Sportcentrum Papendal, die volgende week het bid bij de internationale wielerunie UCI zal indienen.

"Daarna is het afwachten tot de UCI eind september de toekenning bekendmaakt. We hebben er vertrouwen in dit evenement te mogen organiseren."

Smulders

De WK BMX zijn begroot op 4 miljoen euro. Het is een vijfdaags evenement met wedstrijden in alle leeftijdklassen. Dit jaar veroverde Laura Smulders de wereldtitel in Azerbeidzjan.

"Het was geweldig om wereldkampioen te worden in Baku, maar het is nog specialer om zo'n belangrijk toernooi op je thuisbaan te fietsen", zegt Smulders. "Sportcentrum Papendal heeft de afgelopen jaren bewezen prachtige wedstrijden neer te kunnen zetten. De organisatie verdient het om zo'n WK te mogen organiseren."