Jolien D'Hoore heeft maandag haar tweede dagsucces geboekt in de Giro Rosa. De Belgische was net als zondag in de derde etappe de snelste in de massasprint van de vierde etappe.

D'Hoore bleef na 109 kilometer door Piacenza de Italiaanse Marta Bastianelli (tweede) en de Finse Lotta Lepistö (derde) nipt voor.

De renner van Mitchelton-Scott hield zondag in de massasprint de Nederlandse Kirsten Wild (tweede) en de Amerikaanse Alexis Ryan achter zich.

Wild, zaterdag winnaar van de tweede etappe, kwam in de vierde rit niet op het podium. Ze moest genoegen nemen met 'slechts' de zevende plaats.

Kirchmann

Leah Kirchmann behield de leiding in het algemeen klassement. De Canadese heeft zes seconden voorsprong op de Nederlandse nummer twee Lucinda Brand.

Naast Brand vertegenwoordigen Annemiek van Vleuten (vijfde), Ellen van Dijk (zevende), Amy Pieters (achtste) en Wild (tiende) Nederland in de top tien van de rangschikking.

De Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, kent in totaal tien etappes en gaat dinsdag verder met een nagenoeg vlakke rit over 117,7 kilometer door Omegna.