Nederlanders Ozzie Albies en Kenley Jansen maken deel uit van de selectie voor de prestigieuze All-Star Game in de MLB. Mogelijk wordt ook Andrelton Simmons nog geselecteerd.

De 21-jarige Albies ging in de verkiezing voor de positie van tweede honkman lang aan kop, maar werd nog gepasseerd door Javier Báez van Chicago Cubs.

Albies, die dit seizoen veel indruk maakt bij Atlanta Braves, gaat volgende week wel als reserve naar Washington voor het jaarlijkse onderonsje tussen de beste spelers uit de National League en American League.

"Geweldig, ik sta versteld", aldus de Antilliaan, die voor de eerste keer werd geselecteerd. "Als ik de kans krijg, ga ik alles geven wat ik heb."

Pitcher Jansen, de Antilliaanse closing pitcher van Los Angeles Dodgers en van het Nederlands team, heeft voor het derde jaar op rij een uitnodiging gekregen voor de All-Star Game.

Simmons, de korte stop van Los Angeles Angels en op grote toernooien ook een vaste waarde in Oranje, maakt kans op het laatste beschikbare plekje in de selectie.

Zeldzaam

Hoewel er nu twee en mogelijk zelfs drie Nederlanders bij zijn, is het vrij zeldzaam dat Nederlanders geselecteerd worden voor de All-Star Game. Alleen Bert Blyleven (1973 en 1985), Andruw Jones (2000, 2002, 2003, 2005 en 2006), Jair Jurrjens (2011), Jonathan Schoop (2017) en dus Jansen (2016 en vorig jaar) kregen eerder een uitnodiging.

De Venezolaan José Altuve van Houston Astros kreeg dit jaar bijna 4,9 miljoen stemmen van de fans, het meeste van allemaal. Altuve won vorig jaar met de Astros de World Series door Los Angeles Dodgers met 4-3 te verslaan.

De 89e editie van de All-Star Game wordt op dinsdag 17 juli gespeeld in Nationals Park in Washington.