Michael van der Mark heeft zondag opnieuw een podiumplaats behaald in het WK superbike. De Nederlander eindigde als tweede in de tweede race in San Marino.

Van der Mark moest na een spannende race op het circuit van Misano alleen de Brit Jonathan Rea voor zich dulden.

De 25-jarige Rotterdammer handhaafde zich in de stand van het kampioenschap met 248 punten op de derde plaats, achter leider Rae (370 punten) en diens landgenoot Chaz Davies (278 punten).

Van der Mark was in de eerste race op zaterdag in San Marino als vierde gefinisht. Dat was een knap resultaat, omdat hij vanaf de elfde plek was vertrokken.

Poleposition

Van der Mark mocht in de tweede race van poleposition starten. Hij wist de koppositie lang vast te houden, maar tegen het einde van de race passeerde Rea hem.

Rea is dit seizoen praktisch onverslaanbaar in de klasse van de zware motoren. Hij won beide races in Misano, boekte al tien overwinningen en leidt het kampioenschap dus met een straatlengte voorsprong.

Van der Mark won dit jaar in mei beide races op het circuit van Donington Park in Engeland, waardoor hij de geschiedenisboeken inging als de eerste Nederlander ooit die een race in het WK superbike op zijn naam wist te schrijven.