Michael van der Mark is in het WK Superbike net naast het podium geëindigd bij de eerste race in San Marino. De Rotterdammer kwam zaterdag als vierde over de finish op het circuit van Misano.

De overwinning in de eerste race ging naar de Brit Jonathan Rea. De Kawasaki-coureur bleef zijn landgenoot Chaz Davies bijna drie seconden voor en boekte al zijn negende zege van dit seizoen.

Van der Mark startte vanaf de elfde plaats en knokte zich steeds verder naar voren. Uiteindelijk kwam hij iets meer dan een seconde tekort voor de derde plaats, die werd opgeëist door de Ier Eugene Laverty.

"Ik had een goede start en wist aan te haken bij de kopgroep, maar mijn snelheid was net niet goed genoeg om er nog een podiumplaats uit te halen", zei de Yamaha-coureur na afloop van de race.

Zondag staat de tweede race in San Marino op het programma. Daarin start de 25-jarige Van der Mark vanaf poleposition. "Ik hoop dan zeker op het podium", blikte hij vooruit.

In het kampioenschap behoudt de Nederlander met 228 punten de derde plaats. Hij heeft 117 punten achterstand op Rea, die stevig aan de leiding gaat. Zijn voorsprong op nummer twee Davies bedraagt tachtig punten.