De Zesdaagse van Rotterdam heeft voor het eerst een renner voor meerdere jaren vastgelegd. Niki Terpstra is de komende drie jaar van de partij tijdens het wielerspektakel in Ahoy.

"Terpstra behoort tot de absolute top en is de ideale combinatie van baan- en wegwielrenner. Hij gaat de strijd aan met de beste baanrenners van de wereld, doet mee om de prijzen en laat telkens zien daarmee in goede vorm uit de winter te kunnen komen", licht wedstrijdleider Michael Zijlaard toe.

De 34-jarige Terpstra reed de Zesdaagse van Rotterdam al tien keer en won die drie keer aan de zijde van de één jaar oudere Belg Iljo Keisse (2013, 2014 en 2015).

De Noord-Hollander zegevierde op de weg begin dit jaar op zeer fraaie wijze in de Ronde van Vlaanderen, zijn tweede grote klassieker na Parijs-Roubaix in 2014.

Tour de France

Terpstra start zaterdag voor zijn ploeg Quick-Step Floors in de Tour de France. Hij zal daarin vooral als wegkapitein fungeren, al is er ook ruimte om voor zijn eigen kans te gaan.

"Rotterdam is waarschijnlijk de meest prestigieuze zesdaagse ter wereld en is altijd goed om te rijden. Ik wil in Ahoy uiteraard weer voor de winst gaan. Met wie? Dat verwacht ik later bekend te kunnen maken", zegt hij.

Terpstra greep vorig jaar net naast een podiumplaats in de Zesdaagse van Rotterdam. Hij moest toen samen met Dylan van Baarle genoegen nemen met de vierde plek, achter de Belgische winnaars Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, Yoeri Havik en Wim Stroetinga (tweede) en de Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas (derde).