Wereldkampioen zwaargewicht Anthony Joshua bokst zijn twee komende gevechten op Wembley. De verwachting is dat het beroemde stadion in Londen beide keren vol zit, met 90.000 tot 100.000 toeschouwers.

De tegenstanders van Joshua worden volgens zijn promotor Eddie Hearn spoedig bekendgemaakt en de data zijn al ingevuld.

Op 22 september treft de 28-jarige Joshua zo goed als zeker de tien jaar oudere Rus Alexander Povetkin in een titelgevecht om behoud van zijn WBA-gordel.

Op 13 april 2019 volgt dan de langverwachte partij tegen de vier jaar oudere Amerikaan Deontay Wilder, met als inzet de wereldtitels van alle belangrijke professionele boksbonden (IBF, WBA, IBO, WBO en WBC).

Fantastisch

"Ik ben geboren en getogen in het noorden van Londen. Het is fantastisch dat ik de twee keer de kans krijg om in dat iconische stadion te boksen", aldus Joshua, die in zijn profcarrière op 21 zeges staat en nog geen nederlaag leed.

Joshua bokste in april 2017 voor de eerste en tot dusver laatste keer op Wembley. Hij was toen in een zinderend gevecht op knock-out te sterk voor de Oekraïner Wladimir Klitschko, waarmee hij de IBO-, WBA- en IBF-gordels veiligstelde.

Wilder, die sinds januari 2015 de wereldkampioen bij de WBC is (de enige gordel die Joshua nog niet in zijn bezit heeft, red.), zei voor dat gevecht al dat hij het graag binnen afzienbare tijd tegen de winnaar wilde opnemen, maar dat kwam er in het afgelopen jaar dus nooit van.