De Nederlandse waterpolosters hebben donderdag hun tweede wedstrijd in de Spido Dutch Trophy verloren. In Rotterdam was Italië, op de Spelen van 2016 winnaar van olympisch zilver, net iets sterker: 8-7 (0-3, 3-2, 3-1 en 2-1).

Voor Oranje scoorden Nomi Stomphorst, Maud Megens, Bente Rogge (allen twee keer) en Dagmar Genee. Het team van bondscoach Arno Havenga was het evenement donderdag begonnen met een knappe overwinning op Europees kampioen Hongarije, dat met 10-6 opzij werd gezet.

Oranje, in voorbereiding op het Europees kampioenschap, speelt vrijdag de laatste wedstrijd tegen de Verenigde Staten, die olympisch kampioen en wereldkampioen zijn.

Ondanks de nederlaag tegen Italië heeft Nederland laten zien in goede vorm te zijn. De olympisch kampioen van 2008 greep vorige maand nog net naast de winst in de prestigieuze World League. In de finale in de Chinese stad Kunshan was de VS met 6-8 te sterk.

Dat was het beste resultaat voor Oranje ooit. Nederland is in voorbereiding op het EK dat later deze maand in Barcelona wordt gespeeld (14 tot en met 28 juli).