Golden State Warriors kan komend seizoen over een nieuwe All-Star beschikken. DeMarcus Cousins maakt gebruik van zijn status als vrije speler en verhuist van New Orleans Pelicans naar de kampioen van de NBA.

De 27-jarige center kon ook naar Los Angeles Lakers, maar koos voor de Warriors omdat de kans om kampioen te worden daar groter is. Cousins tekent naar verluidt voor een jaar bij de formatie uit Oakland.

De Amerikaan, die twee jaar geleden met zijn land in Rio de Janeiro olympisch goud veroverde, behoort al jarenlang tot de beste centers in de NBA. Een zware achillespeesblessure maakte in januari een voortijdig einde aan zijn seizoen.

Golden State Warriors, dat vorige maand voor de tweede keer op rij kampioen werd in de NBA, beschikt met Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green en Klay Thompson al over een aantal sterspelers. Met Cousins erbij kan coach Steve Kerr een startopstelling met liefst vijf All-Stars maken.

Eerder deze week werd bekend dat LeBron James naar Los Angeles Lakers overstapt. De NBA-ster tekent voor vier jaar bij het team uit Californië, waar hij 154 miljoen dollar (132 miljoen euro) gaat verdienen.