De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag op overtuigende wijze het vierlandentoernooi in Breda gewonnen. Oranje was in de finale van het bijprogramma van de Champions Trophy voor mannen met 8-2 veel te sterk voor Japan.

Voor de thuisploeg kwamen Frédérique Matla (twee), Maria Verschoor (twee) Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker en Kitty van Male tot scoren.

Voor Nederland was het de tweede overwinning op Japan binnen 24 uur. In de groepsfase zegevierde de ploeg van bondscoach Alyson Annan op vrijdag met 4-1 over de nummer twaalf van de wereldranglijst.

Oranje, dat de wereldranglijst aanvoert, versloeg in Breda tevens de nummer elf van de wereldranglijst Spanje (2-0) en de nummer acht van de wereldranglijst China (7-0).

Nederland is in voorbereiding op het WK in Londen van 21 juli tot 5 augustus. Oranje verdedigt de titel in de Engelse hoofdstad. Annan maakt na het weekeinde haar WK-selectie van achttien speelsters bekend.

Nederland werkt in de aanloop naar het WK nog een oefentoernooi in Duitsland af, met het gastland, Argentinië en Nieuw-Zeeland als tegenstanders (11-14 juli).