Motorcrosser Jeffrey Herlings maakt komend weekend bij de Grand Prix van Indonesië zijn rentree na een gebroken sleutelbeen. De leider in de WK-stand verwacht niet dat hij direct weer met de voorsten meedoet.

"Ik ga er niet van uit dat ik ga winnen. Ik heb 2,5 week niet gereden en de concurrentie is ijzersterk", zegt Herlings dinsdag tegen de NOS.

"Waarschijnlijk ga ik heel wat puntjes verliezen en raak ik de leiding in het WK-klassement kwijt, maar dan zijn er nog zeven wedstrijden om terug te vechten", aldus de motorcrosser die door zijn blessure het raceweekend in Lombardije moest overslaan.

De 23-jarige Herlings liep zijn blessure bijna twee weken geleden op tijdens een training. Hij werd nog dezelfde avond aan zijn sleutelbeen geopereerd.

Hoewel de Brabander de Grand Prix van Lombardije miste, leidt hij met 486 punten nog wel in de strijd om de wereldtitel in de MXGP-klasse. De Italiaan Antonio Cairoli volgt met 474 punten, voor nummer drie Clement Desalle (374 punten).

Verantwoord

Hoewel hij benadrukt dat er in Indonesië niet te veel van hem moet worden verwacht, voelt Herlings zich klaar voor een terugkeer op de motor. "Ik heb nergens meer last van en ben blij om er dit weekend weer bij te zijn", zegt hij.

"Het is ondertussen al de derde keer dat ik mijn sleutelbeen op dezelfde plek heb gebroken en in het verleden heb ik al gereden na een veel kortere termijn dan nu. Volgens de dokter is het verantwoord en ik ga ervan uit dat ik pijnvrij zal zijn."

Herlings won dit seizoen al acht van de elf Grands Prix. Er staan na Indonesië nog zeven raceweekenden op het programma. Op 16 september rijden de coureurs in de voorlaatste Grand Prix van 2018 twee manches op het TT-circuit in Assen.