Michael van der Mark is zondag in het WK Superbike als vijfde geëindigd in de tweede race op het circuit van Laguna Seca in de Verenigde Staten.

Van der Mark ging als vijfde van start en reed in de openingsfase van de race even op de tweede plaats. De Yamaha-coureur viel al snel terug naar de vierde plek en werd drie rondes voor het einde ook gepasseerd door zijn Britse teamgenoot Alex Lowes.

De 25-jarige Van der Mark gaf bijna tien seconden toe op Jonathan Rea, die net als zaterdag in de eerste race de overwinning voor zich opeiste. De Brit hield op zijn Kawasaki zijn landgenoot Chaz Davies vijf seconden achter zich.

Eugene Laverty voorkwam dat het podium net als zaterdag volledig Brits was. De Ier hield Lowes van de derde plaats af en eindigde voor het eerst dit seizoen op het podium.

In de eerste race op Laguna Seca moest Van der Mark genoegen nemen met de achtste plaats. Rea bleef daarin Davies (tweede) en Lowes (derde) voor.

Sterke reeks

De Rotterdammer was bezig aan een sterke reeks in het WK Superbike. Hij eindigde bij drie van de vorige vijf races op het podium. Eind mei ging hij zelfs twee keer met de overwinning aan de haal in het Verenigd Koninkrijk.

In het kampioenschap behoudt Van der Mark met 215 punten zijn derde plaats. Hij heeft 105 punten achterstand op Rea, die riant aan de leiding gaat. De Brit heeft 75 punten voorsprong op nummer twee Davies.