Epke Zonderland is er zondag bij de Nederlandse kampioenschappen turnen niet in geslaagd een medaille te pakken aan de rekstok. Bart Deurloo won het onderdeel en eindigde het toernooi in Rotterdam met vier titels.

Bij Zonderland ging het mis in de finale. De tape aan zijn leertje liet los, waardoor de Fries zijn moeilijke oefening voortijdig moest afbreken. Hij kreeg daardoor een bijzonder lage score van 7,550 punten.

Om het publiek tegemoet te komen, deed Zonderland zijn oefening nogmaals. Dit keer ging het probleemloos, maar aan de uitslag veranderde niets. De 27-jarige Deurloo, die zaterdag in Ahoy al de meerkamptitel veroverde, won de rekstokfinale en was zondag ook de beste op vloer en aan de ringen.

Tisha Volleman won bij de vrouwen de finales op vloer en sprong. Olympisch kampioene Sanne Wevers was veruit de beste op haar favoriete toestel: de evenwichtsbalk. Met een score van 14,367 punten bleef zij Celine van Gerner (13,667) en Vera van Pol (12,367) voor.

Van Gerner greep de Nederlandse titel aan brug. Van Pol had zaterdag haar derde meerkamptitel veroverd. De overige titels bij de mannen gingen naar Bram Louwije (voltige), Glenn Smink (sprong) en Michel Bletterman (brug).