Eelco Sintnicolaas kan niet meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Utrecht. De meerkamper was vergeten dat hij zich nog moest inschrijven.

Toen Sintnicolaas zich de ochtend na de sluitingstermijn alsnog probeerde aan te melden, bleek dat niet meer te kunnen. De 31-jarige atleet is daarom zaterdag en zondag, als de tienkamp op het programma staat, niet van de partij.

Sintnicolaas is niet te spreken over de gehanteerde aanmeldprocedure. "De inschrijving kon niet veel complexer", schrijft hij vrijdag op Twitter.

De Nederlands kampioen indoor op de zevenkamp legt uit dat hij zijn inschrijving aan het afronden was toen hij ergens anders moest inloggen en de gegevens daarvoor niet bij de hand had. "Ik dacht toen: dat doe ik morgen wel. Daarna ben ik het vergeten", aldus Sintnicolaas die veronderstelde dat hij zich al had ingeschreven.

Na de sluitingstermijn kon het niet meer aangepast worden en daardoor ontbreekt Sintnicolaas in Utrecht. "Je zou verwachten dat ze voor de toppers wel een uitzondering zouden maken", aldus de teleurgestelde meerkamper.

De NK outdoor in Utrecht ging donderdag van start met polsstokhoogspringers aan de voet van de Dom. Vrijdag verplaatst het evenement zich naar de atletiekbaan Maarschalkerweerd. Het toernooi duurt tot en met zondag.