Joost Luiten moet zijn rentree op de Europese Tour noodgedwongen nog even uitstellen. De Rotterdammer heeft nog te veel last van een polsblessure.

Luiten was aanvankelijk van plan om volgende week bij het Frans Open voor het eerst sinds lange tijd zijn opwachting te maken op het hoogste niveau in het golf, maar hij heeft wat meer tijd nodig om volledig te herstellen.

"Ik ben donderdag weer naar het ziekenhuis geweest om mijn pols te laten checken en het gaat langzaam de goede kant op", geeft Luiten te kennen.

"Er zit nog wel wat vocht bij het gewricht, maar de symptomen die gepaard gaan met de polsblessure zijn duidelijk minder geworden. De pols is ook een stuk sterker dan een paar weken terug. Dat is positief, maar trainen of spelen zit er voorlopig nog niet in."

Luiten weet nog niet wanneer hij weer zijn kunsten kan vertonen, maar hij wil zich daar op dit moment ook helemaal niet druk over maken.

"Dat valt gewoon niet te zeggen. Ik moet vooral rust houden en geduldig zijn. Ik ga me ook niet meer richten op een bepaald toernooi. Te vroeg beginnen heeft sowieso geen zin, dan zit ik zo weer geblesseerd thuis."