Jorien Ter Mors heeft met Team IKO een ploeg gevonden voor volgend seizoen. De drievoudig olympisch kampioene tekent een contract voor een jaar.

De Twentse schaatsster zal maandagavond in Groningen worden gepresenteerd, laat een woordvoerder van Team IKO maandag weten.

De 28-jarige Ter Mors leefde een tijd in onzekerheid over haar toekomst, omdat haar ploeg Team Afterpay was opgehouden te bestaan.

Team IKO heeft ook onder anderen Jutta Leerdam en Letitia de Jong vastgelegd. Ter Mors wordt de kopvrouw van de ploeg, die door het verkrijgen van een merkteamlicentie volgend seizoen mag deelnemen aan internationale wedstrijden.

Oproep

Ter Mors maakte vorige week al bekend een nieuwe geldschieter te hebben gevonden en deze op korte termijn te onthullen. Ze had via LinkedIn een oproep geplaatst om haar te steunen.

Ter Mors won op de Winterspelen in Pyeongchang goud op de 1.000 meter. Vier jaar geleden in Sochi werd ze al olympisch kampioen op de 1.500 meter en de ploegachtervolging.

In Zuid-Korea kwam Ter Mors voor het laatst als shorttracker in actie. Ze nam afscheid van die discipline met een bronzen medaille op de relay.

Joling

Marije Joling keert komend seizoen niet terug bij Team IKO. De dertigjarige schaatsster wist zich in de afgelopen winter niet te onderscheiden bij de ploeg van de broers Erwin en Martin ten Hove, die de training en coaching voor hun rekening hebben genomen.

De Nederlands allroundkampioene van 2017 gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in een andere omgeving.

"De trainers en ik hebben samen besloten niet verder te gaan", liet Joling weten. "Als allrounder bevond ik me op een eiland in deze sprintersploeg."