De Nederlandse hockeyers hebben zondag ook de tweede oefenwedstrijd tegen Spanje gewonnen. Op het veld van Alkmaarsche MHC was het team van bondscoach Max Caldas met 2-0 te sterk.

Oranje, dat in voorbereiding is op de Champions Trophy, versloeg Spanje zaterdag in het eerste oefenduel met dezelfde cijfers. Komende week wachten in Gorinchem nog twee oefeninterlands tegen Frankrijk (14 en 15 juni).

Jeroen Hertzberger open de score uit een strafcorner. De Rotterdammer maakte onlangs na een afwezigheid van anderhalf jaar zijn rentree in Oranje. Mirco Pruyser nam het tweede doelpunt voor zijn rekening en staat nu op 45 interlandtreffers.

De Champions Trophy begint op 23 juni en duurt tot en met 1 juli. Het evenement keert daarna niet meer op de volle hockeykalender terug.

Zes keer

Nederland won de Champions Trophy in het verleden zes keer, maar de laatste eindzege dateert van twaalf jaar geleden. De regerend Europees kampioen kwam bij de laatste deelname in 2014 niet verder dan de vijfde plaats.

Oranje deed in 2016 niet mee aan de Champions Trophy, omdat het toernooi niet paste binnen de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Aan het komende toernooi in Breda doen naast het gastland ook olympisch kampioen Argentinië, wereldkampioen Australië, België, India en Pakistan mee.