De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag in Alkmaar de eerste oefeninterland tegen Spanje gewonnen. De ploeg van bondscoach Max Caldas zegevierde met 2-0.

Robbert Kemperman en Thierry Brinkman namen in respectievelijk de 4e en de 57e minuut de doelpunten voor hun rekening.

Oranje speelt zondag in Alkmaar opnieuw tegen Spanje, waarna komende week in Gorinchem nog twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk (14 en 15 juni) op het programma staan.

Nederland is in voorbereiding op het laatste toernooi om de Champions Trophy in Breda (van 23 juni tot en met 1 juli). Het evenement keert daarna niet meer op de volle hockeykalender terug.

Zesmaal

Nederland won de Champions Trophy in het verleden liefst zesmaal, maar de laatste eindzege dateert echter al van twaalf jaar geleden.

De regerend Europees kampioen kwam bij de laatste deelname in 2014 niet verder dan de uiterst teleurstellende vijfde plaats.

Oranje deed in 2016 niet mee aan de Champions Trophy, omdat het toernooi niet paste binnen de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Aan het komende toernooi in Breda doen naast het gastland ook olympisch kampioen Argentinië, wereldkampioen Australië, België, India en Pakistan mee.