Twee Nederlandse tennissers zijn verdachten in het Belgische onderzoek naar matchfixing in het tennis. Het Belgische Federaal Parket (FP) wil niet zeggen om wie het gaat.

Volgens anonieme bronnen van de Volkskrant gaat het om Boy Westerhof (32) en Antal van der Duim (30). Zij hebben in 2014 een verdachte wedstrijd tegen elkaar gespeeld en hebben allebei minimaal nog één keer een verdachte wedstrijd getennist. 

De twee tennissers die verdacht zijn, zijn niet aangehouden, maar zullen binnenkort wel worden verhoord. Dat zegt het FP tegen de Volkskrant. Het verhoor vindt in Nederland plaats, maar wordt bijgewoond door Belgische agenten.

Afgelopen week werden dertien mensen aangehouden in het matchfixingschandaal in België. Vijf mensen zitten nog steeds vast.

Huiszoekingen

In totaal zijn er dinsdag 21 huiszoekingen verricht in de zaak. Ook in Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Slowakije en de Verenigde Staten kwam Europol in actie.

Volgens het federaal parket in België gaat het om een Belgisch-Armeense bende die wedstrijden in het Future- en Challenger-circuit illegaal beïnvloed heeft. Daarbij werden fysiek geweld en bedreigingen niet geschuwd.

Bendeleden gokten op de tenniswedstrijden, waarbij de winst volgens het Belgische openbaar ministerie hoog opliep. De Belgische Kansspelcommissie werd in 2015 getipt door wedkantoren over de bende die sinds 2014 actief zou zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!