Washington Capitals heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de Stanley Cup gewonnen. De ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad was in de best-of-sevenserie met 4-1 te sterk voor Vegas Golden Knights in de NHL-finale.

In de vijfde wedstrijd trokken de 'Caps' in de nacht van donderdag op vrijdag met 4-3 aan het langste eind. Met nog zeven minuten te spelen maakte de Deen Lars Eller in Las Vegas het winnende doelpunt uit een rebound.

De ploeg uit Washington won daarmee zijn tiende uitwedstrijd in de play-offs, waarmee een NHL-record geëvenaard werd.

Washington Capitals is de negentiende club die de Stanley Cup wint. In 1998 verloor de ploeg zijn eerste finale met 4-0 van Detroit Red Wings. Vegas Golden Knights werd pas in 2017 opgericht en debuteerde dit seizoen in de NHL.

Washington Capitals wint NHL-finale
50
Washington Capitals wint NHL-finale

Ovechkin

Aanvoerder Alex Ovechkin, die werd uitgeroepen tot waardevolste speler van de play-offs, zei dat hij begin dit seizoen niet had gedacht dat zijn ploeg kampioen zou worden.

"Een jaar geleden dacht ik dat we niet slecht zouden zijn en nu winnen we de Stanley Cup. We hebben gewonnen. Het maakt niet uit hoe en wat er allemaal gebeurd is dit seizoen, we hebben gewoon gewonnen", jubelde de Rus.

De 32-jarige Ovechkin is na Evgeni Malkin in 2009 pas de tweede Rus die wordt verkozen tot waardevolste speler.

In 24 play-offduels was Ovechkin goed voor vijftien treffers en twaalf assists. Niet eerder maakte een speler van de Capitals zo veel goals in de play-offs.