De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag hun tiende wedstrijd in de Nations League gewonnen. In Rotterdam was de ploeg van coach Jamie Morrison met 3-0 te sterk voor de Dominicaanse Republiek.

De setstanden in het Topsportcentrum waren 25-22, 25-21 en 25-18. Nederland blijft door de overwinning kansrijk voor een plek in de finale van het toernooi.

In de eerste twee sets ging de strijd redelijk gelijk op. Nederland nam in de slotfase van de sets steeds afstand van de Dominicaanse vrouwen. In de derde set was van een echte strijd geen sprake meer. Oranje pakte al snel een ruime voorsprong en de zege kwam geen moment in gevaar.

Nederland kwam vorige week in actie in Apeldoorn. Daar won Oranje van Zuid-Korea en Polen, maar verloor het van Brazilië. In Rotterdam is Italië woensdag de tegenstander. Donderdag nemen de volleybalsters het op tegen Servië.

Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues was blij met de zege op de Dominicaanse Republiek. "We hebben alle overwinningen nodig om de finale te kunnen halen", zei ze bij Ziggo Sport. Ze kijkt uit naar de ontmoeting met Italië. "De ploeg heeft een goede mix van jonge en ervaren speelsters. Het wordt een erg belangrijk duel voor ons."

Na vijftien poulewedstrijden zijn de eerste vijf ploegen in de eindstand verzekerd van deelname aan de finaleronde van eind deze maand in China, dat als gastland automatisch geplaatst is.