Washington Capitals één zege verwijderd van eerste Stanley Cup

Washington Capitals heeft in de nacht van maandag op dinsdag de vierde wedstrijd in de finale van de NHL gewonnen. De ijshockeyploeg uit de Amerikaanse hoofdstad staat met 3-1 voor in de best-of-sevenserie en is een zege verwijderd van de Stanley Cup.

In de Capital One Arena werd Las Vegas Golden Knights met 6-2 verslagen. Na de eerste periode leidden de Capitals al met 3-0.

De doelpunten van Washington kwamen op naam van zes verschillende spelers: T.J. Oshie, Tom Wilson, Devante Smith-Pelly, John Carlson, Michael Kempny en Brett Connolly. Evgeny Kuznetsov gaf vier assists.

In de voorgaande 33 keer dat een team een 3-1 voorsprong nam in de NHL-finale, won die ploeg 32 maal de titel. Alleen in 1942 ging het mis voor de Toronto Maple Leafs dat zelfs een 3-0 voorsprong weggaf.

In de nacht van donderdag op vrijdag kunnen de Capitals de eerste titel in de clubgeschiedenis veiligstellen in wedstrijd vijf van de NHL-finale, die in Las Vegas wordt gespeeld. De Golden Knights werden pas in 2017 opgericht en spelen voor het eerst om de Stanley Cup.

Lees meer over:
Tip de redactie