Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zondag voor de derde keer samen de World Cup of Darts gewonnen. Het Nederlandse duo was in Frankfurt in de finale te sterk voor Schotland: 3-1.

Nadat Van Gerwen van Peter Wright won, trok Gary Anderson de stand gelijk tegen Van Barneveld. Bij de partij tussen beide koppels nam Nederland weer de leiding, waarna Van Gerwen het afmaakte tegen Anderson.

Van Gerwen en Van Barneveld wonnen de World Cup of Darts eerder in 2014 en vorig jaar. Bij de eerste editie in 2010 won Van Barneveld het toernooi met Co Stompé.

Met de vierde eindzege is Nederland nu samen met Engeland recordhouder. Geen enkel ander land won de World Cup of Darts.

Hoogste gemiddelde

Eerder op zondag had Nederland op weg naar de finale achtereenvolgens Duitsland en België allebei met 2-0 verslagen. Schotland had afgerekend met Japan en Australië.

Van Gerwen en Van Barneveld maakten allebei een sterke indruk in Frankfurt. Voor Van Barneveld heeft de titel een bijzonder tintje, want in zijn halvefinalepartij tegen de Belg Dimitri Van den Bergh gooide hij met 113,38 zijn hoogste gemiddelde ooit op een televisietoernooi.