Hesdy Gerges komt na zijn verloren gevecht met Badr Hari niet meer in actie voor Glory. De Amsterdamse kickbokser maakt na achttien jaar de overstap naar mixed martial arts (MMA).

De 34-jarige Gerges heeft een contract getekend bij Bellator MMA, de organisatie waar zijn vrouw Denise Kielholtz sinds 2016 in uitkomt. Ze is wereldkampioen vlieggewicht bij de vrouwen.

"Ik ben erg blij dat ik deel ga uitmaken van Bellator. Het is uniek dat een echtpaar op het hoogste niveau uitkomt in dezelfde organisatie", zegt Gerges tegen NUsport.

Gerges heeft 71 duels als kickbokser op zijn naam staan, waarvan hij er 50 wist te winnen. Het zwaargewicht vocht in maart op Glory 51 tegen Hari zijn laatste gevecht. Na drie rondes werd Hari door de jury unaniem als winnaar aangewezen.

"Na achttien jaar in het kickboksen kijk ik ernaar uit om mijn in your face-stijl te laten zien bij Bellator", zegt Gerges.

Samenvatting: Badr Hari-Hesdy Gerges
45
Samenvatting: Badr Hari-Hesdy Gerges

Mousasi

Bellator heeft sinds 2016 ook een kickbokstak, maar Gerges gaat dus ook MMA-gevechten doen voor de bond die zetelt in Californië. "Met die kleine handschoenen kan ik mensen knock-out slaan, let maar op", zegt Gerges vol vertrouwen.

Afgelopen weekend werd de Leidenaar Gegard Mousasi wereldkampioen middengewicht bij Bellator door de Braziliaanse MMA-vechter Rafael Carvalho te verslaan.

Voormalig kickbokskampioen Melvin Manhoef uit Rotterdam verlengde onlangs zijn contract bij de op één na grootste MMA-bond ter wereld.