De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League ook hun tweede wedstrijd in Apeldoorn gewonnen. Het team van coach Jamie Morrison versloeg Zuid-Korea zonder veel moeite: 25-18, 25-10 en 25-12.

Oranje was de reeks wedstrijden van de Nations League in eigen land dinsdag al goed begonnen door Polen te verslaan. Nederland eindigde ook die wedstrijd zonder setverlies: 3-0. 

Het was voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de achtste wedstrijd in de nieuwe competitie, die de World Grand Prix vervangt. Nederland verloor tot nu toe alleen van de Verenigde Staten.

De volleybalsters spelen in Apeldoorn ook nog tegen het eveneens hoog geklasseerde Brazilië. In Rotterdam wachten volgende week ontmoetingen met de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.

Volleyballers

In de Golden European League wonnen de Nederlandse volleyballers de uitwedstrijd tegen Oekraïne. Het werd 2-3 (25-22, 18-25, 20-25, 25-23 en 10-15).

Het was de tweede ontmoeting binnen een week met Oekraïne. De eerste ging in Apeldoorn verloren, ook na vijf sets. De Oost-Europeanen forceerden toen de beslissing met 15-13. 

Door de zege houdt Oranje enig uitzicht op de eerste plaats in de groep en het bereiken van de Final Four. Vooralsnog staat Turkije, aanstaande zaterdag de volgende tegenstander, er met al vier zeges aanmerkelijk beter voor. Nederland won tot nu toe twee van de vier wedstrijden.

Via deze Europese landencompetitie kan Oranje promotie afdwingen naar de intercontinentale Volleyball Nations League. Alle landen spelen uit en thuis tegen elkaar. De groepswinnaars gaan naar het finaletoernooi.