Sifan Hassan heeft zich afgemeld voor de FBK Games in Hengelo van komende zondag. De langeafstandsloopster heeft nog te veel last van haar knie.

"Helaas komen de FBK Games te vroeg voor mij, omdat mijn knie nog niet 100 procent is voor wedstrijden. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn", schrijft Hassan woensdag op Twitter.

Eerder kondigde Hassan, die de afgelopen vier jaar maar liefst acht Nederlandse records verbrak en vorig jaar bij de FBK Games goud won op de 1500 meter, nog aan dat ze haar eigen record op de Engelse mijl wilde aanvallen.

De FBK Games worden zondag gehouden en kent dit jaar een gewijzigde opzet, met als doel om voor meer spektakel te zorgen. De organisatie heeft minder disciplines ingepland en de Nederlandse toppers worden daarnaast gekoppeld aan tegenstanders van formaat.

In tegenstelling tot Hassan komen Dafne Schippers en Churandy Martina (beiden 200 meter), Liemarvin Bonevacia (400 meter), Thijmen Kupers (800 meter), Nadine Visser (100 meter horden) en Menno Vloon (polsstokhoogspringen) zondag wel naar Hengelo.