Rico Verhoeven is zaterdag op zijn hoede voor de hoge trappen van de Kroaat Mladen Brestovac. De twee kickboksers strijden in Birmingham om de wereldtitel zwaargewicht van Glory, die op naam staat van Verhoeven.

Brestovac draagt de bijnaam 'Scorpion Sting', omdat hoge trappen het belangrijkste wapen vormen van de 34-jarige Kroaat. "Hij trapt erg goed, dat is zijn sterkste punt", zegt Verhoeven in een promotiefilm van Glory.

In maart 2016 was Verhoeven de Kroaat nog de baas. De Nederlander werd in Parijs na vijf rondes door de jury unaniem als winnaar aangewezen.

Brestovac is een van de zes kickboksers tegen wie Verhoeven met succes zijn wereldtitel verdedigde. Die kampioensriem staat zaterdagavond bij Glory 54 in Birmingham opnieuw op het spel.

De 29-jarige Verhoeven is sinds oktober 2013 wereldkampioen zwaargewicht van de grootste kickboksbond en wil die titel nog lang behouden. "Brestovac is gewoon weer een andere kerel die mijn plek op de top van de berg wil stelen", zegt hij.

"Hij probeert me weg te krijgen van de plek die ervoor zorgt dat ik goed voor mijn familie kan zorgen. Dat is genoeg motivatie voor mij."

Verhoeven: 'Hij trapt erg goed, dat is zijn sterkste punt'
86
Verhoeven: 'Hij trapt erg goed, dat is zijn sterkste punt'

Langer

De Nederlander won 53 van de 63 kickbokspartijen in zijn carrière. De statistieken van Brestovac zijn met 54 zeges in 68 duels iets minder goed.

De 1,98 meter lange Kroaat heeft wel het voordeel dat hij twee centimeter langer is dan Verhoeven. "Ik heb high kicks uitgedeeld aan langere gasten dan Verhoeven. Dus het is ook mogelijk tegen hem", kijkt Bretosvac vooruit op het gevecht.

"Verhoeven is ervaren, het wordt een zwaar gevecht. Maar ik ga er alles aan doen om van hem te winnen."

Het wereldtitelgevecht tussen Verhoeven en Brestovac vormt het hoofdprogramma van Glory 54 in de Genting Arena in Birmingham. Het duel begint zaterdag rond 23.00 uur.