Vegas Golden Knights heeft de eerste wedstrijd in de finale om de Stanley Cup gewonnen. De ploeg uit Las Vegas, die als NHL-debutant direct in de eindstrijd staat, versloeg Washington Capitals in de nacht van maandag op dinsdag met 6-4.

De Tsjech Tomás Nosek besliste het duel in de laatste periode met twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg.

Aan het begin van de derde periode namen de Capitals voor de tweede keer de leiding in de wedstrijd via Tom Wilson. Ryan Reaves trok de stand echter al snel weer gelijk, waarna Nosek met nog zo'n tien minuten op de klok voor 5-4 zorgde.

De Tsjech besliste het duel in de slotseconden toen de Capitals hun keeper hadden ingewisseld voor een extra veldspeler en het doel dus leeg was. "We bleven ons maar terugvechten", zei coach Gerard Gallant van de Golden Knights. "Voor deze zege hebben we keihard gewerkt."

Twintig jaar

Washington Capitals staat voor het eerst in twintig jaar in de finale van de NHL. De club bereikte in 1998 al eens de eindstrijd, maar ging toen onderuit tegen Detroit Red Wings.

De voorgaande twee jaar was Pittsburgh Penguins de beste van de NHL. De ploeg uit Pennsylvania won de finale in 2016 met 4-2 van San Jose Sharks en was vorig jaar met dezelfde cijfers te sterk voor Nashville Predators

Woensdagavond is de tweede wedstrijd tussen de Knights en de Capitals uit de best-of-sevenserie. Dat duel wordt opnieuw in Las Vegas gespeeld.