Will Power heeft zondag de 102e editie van de beroemde Indy 500 gewonnen. De Australiër kwam na tweehonderd ronden op de Oval van Indianapolis als eerste over de finish.

Power bleef de Amerikaan Ed Carpenter iets meer dan drie seconden voor. De Nieuw-Zeelander Scott Dixon, die de Indy 500 in 2008 op zijn naam schreef, maakte met een achterstand van bijna vijf seconden het podium compleet.

Het was de eerste keer dat Power won op de Indianapolis Motor Speedway. In 2015 greep hij met de tweede plaats nog net naast de overwinning. Toen moest hij alleen voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya voor zich dulden.

De 37-jarige Power werd in 2014 kampioen in de IndyCar Series. De coureur van Team Penske gaat na zes races ook aan de leiding in het kampioenschap van dit seizoen.

Voor Takuma Sato, die de Indy 500 vorig jaar won, zat de race er al na 46 ronden op. De Japanner werd aangereden door James Davison en belandde in de muur. Hij was de eerste uitvaller van deze editie.

Patrick

Behalve Sato viel ook Danica Patrick, die haar laatste race in haar carrière reed, uit. Voor drievoudig winnaar Hélio Castroneves was de wedstrijd vijftig ronden voor het einde voorbij.

Twee ronden voor de finish lag Power nog derde, maar koplopers Stefan Wilson en Jack Harvey doken op dat moment allebei de pits in omdat ze te weinig brandstof aan boord hadden.

Power profiteerde optimaal en sloeg bovendien een gat naar zijn achtervolgers. Carpenter, die van poleposition vertrok, en Dixon konden dat verschil niet meer goedmaken.