Yuri van Gelder is zondag bij zijn eerste internationale optreden sinds de Olympische Spelen van twee jaar geleden in Rio de Janeiro als vierde geëindigd in de ringenfinale.

De 35-jarige Nederlander kwam tijdens een wedstrijd om de World Challenge Cup in Osijek tot een relatief goede score van 14,200.

Van Gelder had zich zaterdag met 14,000 als zesde gekwalificeerd voor de eindstrijd waaraan acht turners mee mochten doen.

De Rus Denis Abliazin was net als in de kwalificaties de beste. De nummer twee van het WK van vorig jaar was goed voor 15,067. De Turk Ibrahim Colak (14,667) werd tweede, de Egyptenaar Ali Zahran (14,400) derde.

Van Gelder werd in 2016 in Rio na het behalen van de ringenfinale naar huis gestuurd omdat hij op stap was geweest, een overtreding van de huisregels van de Nederlandse equipe.

De Brabander veroverde vorig jaar nog wel de Nederlandse titel aan de ringen. Hij hoopt zich via goed presteren in een aantal internationale wedstrijden te kwalificeren voor het WK, in oktober in Doha.