Michael van der Mark heeft zondag in het WK superbike ook de tweede race op het circuit van Donington Park in Engeland gewonnen.

De 25-jarige Nederlander bleef na een spannende wedstrijd de Turk Toprak Razgatioglu (tweede) en de Noord-Ier Jonathan Rea (derde) voor.

Van der Mark toonde zich zaterdag ook al de snelste door Rea (tweede) en de Engelsman Tom Sykes (derde) achter zich te houden.

De geboren Gouwenaar ging daardoor de geschiedenisboeken in als de eerste Nederlander ooit die een race in het WK superbike op zijn naam wist te schrijven.

WK-stand

Van der Mark veroverde dit weekend in totaal 50 punten voor de WK-stand en klom daarmee van de zesde naar de met Sykes gedeelde derde plaats met 163 punten.

Regerend wereldkampioen Rae voert nog altijd de ranglijst aan met 245 punten, 64 punten meer dan zijn naaste achtervolger, de Engelsman Chaz Davies (181 punten).

Van der Mark eindigde eerder dit seizoen al twee keer als tweede, waaronder in de eerste race op het TT-circuit van Assen. Een dag later werd hij derde in Drenthe.

De inwoner van Rotterdam maakte vorig jaar nog twee keer een uitstapje naar de koningsklasse van de motorsport, de MotoGP. Hij finishte toen als zestiende in Maleisië en als zeventiende in Valencia.