De basketballers van de Golden State Warriors blijven kans houden op een plek in de NBA-finale. De titelverdediger versloeg zaterdagavond in eigen huis Houston Rockets met 115-86.

De ploeg uit Oakland trok daarmee de stand gelijk. In de best-of-sevenserie in de finale van de Western Conference staat het nu 3-3.

Het beslissende duel is maandag in Houston. De winnaar van de Western Conference neemt het op tegen de beste ploeg uit het oosten, Cleveland Cavaliers of Boston Celtics. Ook in die serie is zondag een beslissende zevende wedstrijd nodig.

Paul

De Rockets, die het zonder de geblesseerde Chris Paul moesten stellen, stonden lange tijd voor en eindigden het eerste kwart zelfs met een voorsprong van zeventien punten.

Pas in de tweede helft raakten de Warriors op dreef en namen het initiatief over. Dat was mede te danken aan zeven driepunters van sterspelers Klay Thompson en Stephen Curry in het derde kwart.

Met 35 punten werd Thompson topscorer namens de Warriors, Curry kwam tot 29 punten. Bij de bezoekers was James Harden met 32 punten de productiefste speler.