De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag in de Golden European League opnieuw verloren. De ploeg van bondscoach ging in Apeldoorn met 3-2 onderuit tegen Oekraïne.

Nederland en Oekraïne deden niet veel voor elkaar onder. De Oost-Europeanen sloegen pas in de vijfde set toe: 13 -15. Aanvankelijk had Oranje nog wel een achterstand van 13-9 weggewerkt.

Bondscoach Gido Vermeulen was kritisch. "In de vijfde set vond ik ons door de ondergrens zakken", zei hij voor de camera van Ziggo Sport.

"We maakten een aantal fouten die we niet horen te maken. Zij waren eigenlijk voortdurend agressiever, bij ons was het alsof er een deken overheen lag. We weten dat we beter zijn, maar toch kregen we de zaken niet voor elkaar. Dan wint de ploeg die er het meeste voor over heeft. En dat waren wij niet."

Nederland had eerder in dit nieuwe toernooi een nederlaag geleden tegen Turkije, maar startte wel met een zege op Slovenië.

Via deze Europese landencompetitie kan Oranje promotie afdwingen naar de intercontinentale Volleyball Nations League. Alle landen spelen uit en thuis tegen elkaar. De groepswinnaars gaan naar het finaletoernooi.