Mathieu van der Poel heeft bij de wereldbekerwedstrijd mountainbike in het Duitse Albstadt genoegen moeten nemen met de derde plaats. De winst was voor de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter.

Van der Poel fietste met een schroef in zijn pols. Bij een mountainbikewedstrijd in het Spaanse Logroño liep hij een breukje op in een handwortelbeen. Om verdere schade te voorkomen, is het beschadigde botje deze week met een schroef gestabiliseerd.

Op het zonnige en droge parcours in Duitsland liep Van der Poel samen met nog drie coureurs weg van de rest. Schurter en de Fransman Stéphane Tempier reden even later weg en Van der Poel moest het tweetal laten gaan.

In de laatste ronde liet de Zwitserse wereldkampioen Tempier achter zich, om alleen over de finish te komen. Van der Poel kwam veertig seconden na Schurter over de meet.

Van der Poel, die als veldrijder de zeges aaneenreeg, wil als mountainbiker aan de Spelen van 2020 in Tokio deelnemen. Volgende week doet hij ook mee aan de wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto in Tsjechië.

Bij de vrouwen was er een podiumplaats voor Anne Tauber. De 23-jarige Nederlandse moest ruim twee minuten toegeven op de Zwitserse winnares Jolanda Neff.