Regerend wereldkampioen Marc Márquez heeft zondag in de MotoGP ook de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. Op hetzelfde circuit eindigde Nederlander Bo Bendsneyder eerder op de dag net buiten de punten in de Moto2.

Honda-coureur Márquez was oppermachtig op het circuit van Le Mans en hield de Italianen Danilo Petrucci (Ducati) en Valentino Rossi (Yamaha), die respectievelijk tweede en derde werden, achter zich.

Márquez won voor de derde keer op rij een Grand Prix en gaat met 95 punten stevig aan kop in de strijd om de wereldtitel. Nummer twee Maverick Viñales (59 punten) en nummer drie Zarco (58) volgen op gepaste afstand. Rossi is met 56 punten de nummer vier.

Zarco begon op poleposition in zijn thuisrace, maar kwam ten val in de achtste ronde. Márquez, die als tweede startte, kon zo onbedreigd naar de winst rijden.

Over twee weken wordt het kampioenschap vervolgd met de Grand Prix van Italië.

Moto2

De negentienjarige Bendsneyder reed op het het circuit van Le Mans naar de zestiende plaats in de Moto2, één plek te laag voor zijn eerste WK-punt. De Rotterdammer evenaarde wel zijn beste klassering in de Moto2, waarin hij dit seizoen debuteert.

Bij de vorige race in Spanje werd Bendsneyder eveneens zestiende. Hij begon zijn seizoen met een achttiende plek in Qatar en eindigde vervolgens als 28e in Argentinië en twintigste in de Verenigde Staten.

De Italiaan Francesco Bagnaia ging aan de haal met de winst in Le Mans en verstevigde zijn leidende positie in de WK-stand. De Spanjaard Álex Márquez moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor zijn landgenoot Joan Mir.

Bendsnyder, die de 26e plaats bezet, is dit seizoen overgekomen van de Moto3, waar hij de afgelopen twee jaar voor Red Bull KTM uitkwam.

Nadat hij in zijn eerste jaar sterk presteerde met twee podiumplaatsen, kende de Rotterdammer een wat moeilijker tweede seizoen.