Yuri van Gelder doet voor het eerst in twee jaar weer mee aan een internationale wedstrijd. De turner maakt eind mei in het Kroatische Osijek zijn rentree.

In juni (Guimarães), juli (Mersin) en september (Szombathely) volgen nog drie deelnames aan wereldbekerwedstrijden voor Van Gelder.

Van Gelder werd twee jaar geleden weggestuurd bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, omdat hij buiten het atletendorp op stap was geweest.

Bondscoach Bram van Bokhoven liet de Brabander daarna buiten de selectie die toewerkt naar de Spelen van 2020 in Tokio, waardoor Van Gelder alleen nog maar tijdens nationale kampioenschappen in actie kwam.

Van Gelder moet zelf opdraaien voor zijn reis- en verblijfkosten. Dankzij een sponsor kan de ringenspecialist meedoen aan de komende wereldbekerwedstrijden.

Droom

"Ik weet dat ik geen smetteloos verleden heb en de jaren beginnen te tellen, maar ik houd te veel van deze sport om nu te stoppen", aldus de 35-jarige Van Gelder, die traint onder begeleiding van Hassan Zaazouz.

"Sportief behoor ik nog altijd tot de besten", denkt de Brabander. "Het bereiken van de finale in Rio was mijn laatste internationale resultaat. Ik droom absoluut van meer."

"Ik ben beter dan ooit en dankbaar dat ik van mijn sponsor en de turnbond de kans krijg om te bewijzen dat ik nog altijd finales kan turnen."