Maartje Paumen heeft vrijdag bekendgemaakt dat ze stopt als hockeyster. De strafcornerspecialist van Royal Antwerp speelde twee jaar geleden al haar laatste interland voor Oranje.

De 32-jarige Paumen gaat aan de slag als assistent-trainer van het vrouwenteam van MOP uit Vught, dat komend seizoen uitkomt in de Promotieklasse. "Voor mij is het een mooie start om me te ontwikkelen in het trainersvak", zegt ze op Hockey.nl.

Bij MOP gaat ze hoofdtrainer en oud-international Ageeth Boomgaardt assisteren. "Ageeth is voor mij een prachtige mentor. MOP heeft een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik wil mijn kennis en ervaring graag doorgeven aan dit team."

In 2011 en 2012 werd Paumen uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar. Met 368 goals is ze topscorer aller tijden van de Hoofdklasse.

Olympisch goud

De geboren Limburgse speelde jarenlang voor Den Bosch, waarmee ze tal van prijzen won. Ze werd elf keer landskampioen en won tien Europa Cups.

Met Oranje pakte Paumen twaalf prijzen, waaronder olympisch goud in 2008 en 2012. Na de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar Nederland zilver veroverde, beëindigde ze haar interlandloopbaan. Ze speelde 235 keer voor Oranje en maakte 195 goals.

Afgelopen seizoen speelde Paumen in België voor Royal Antwerp. Zondag liep ze met die ploeg de titel mis in de play-offs tegen Waterloo Ducks.