Robin Haase is er woensdagavond niet in geslaagd de achtste finales te halen op het Masterstoernooi van Rome. Hij verloor in drie sets van het Canadese talent Denis Shapovalov: 7-6 (3), 6-7 (5) en 6-3.

Shapovalov neemt het in de achtste finales op tegen Rafael Nadal. De Spaanse nummer twee van de wereld was eerder op woensdag te sterk voor de Bosniër Damir Dzumhur.

Haase, de nummer 44 van de wereld, was het toernooi in Rome nog begonnen met een moeizame zege op de mondiale nummer vijftig, de Rus Daniil Medvedev. Vorige week sneuvelde Haase op het graveltoernooi in Madrid eveneens in de tweede ronde.

Haase bereidt zich voor op Roland Garros, het Grand Slam-toernooi dat op 27 mei begint. De 31-jarige Nederlander kwam op het Franse gravel nooit verder dan de tweede ronde.

Tiebreaks

In de eerste set knokte Haase zich terug van een break achterstand tegen Shapovalov. De 19-jarige Canadees, die 29e staat op de ATP-ranking, bleek in de tiebreak wel te sterk.

De tweede set verliep zonder breaks, waarna Haase in de tiebreak aan het langste eind trok. In de derde set moest Haase tweemaal zijn service inleveren en kon daar maar één break tegenover stellen.

Shapovalov sloeg op zijn tweede matchpoint toe. De wedstrijd nam twee uur en 29 minuten in beslag.