Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft op knappe wijze de Grand Prix van Letland op zijn naam geschreven in de MXGP. De Nederlander was zowel in de eerste als in de tweede manche de beste na een inhaalrace.

De 23-jarige Herlings was in de tweede manche matig weg en moest in de achtervolging op zijn grootste rivaal Antonio Cairoli. Die begon op de tweede plek achter de goed vertrokken Nederlander Glenn Coldenhoff.

Het kostte Herlings ruim twintig minuten om de Italiaanse wereldkampioen, die tien seconden voorsprong had, weer in te halen. De Nederlander passeerde Cairoli en liep vervolgens ook snel verder weg. Cairoli werd tweede, terwijl de Fransman Gautier Paulin het podium completeerde. Coldenhoff eindigde als zesde.

Eerder op zondag rukte Herlings in de eerste manche op sterke wijze op van de vijfde naar de eerste plek. Ook toen was de tweede plek voor Cairoli.

Herlings - die dit seizoen al de Grands Prix van Argentinië, Nederland, Italië en Portugal won - komt door de zege in Letland in de WK-stand op 336 punten. Dat zijn er 29 meer dan Cairoli. Coldenhoff staat zesde met 180 punten.