Tiger Woods heeft op de voorlaatste dag van The Players Championship een enorme opmars gemaakt door een uitstekende ronde. De Amerikaan steeg zaterdag in de stand van de 68e naar een gedeelde negende plaats.

Webb Simpson begint zondag als leider aan de slotdag. De 32-jarige landgenoot van Woods ging rond in 68 slagen en blijft met een totaal van 197 (-19) stevig bovenaan staan. Zijn naaste belager, de Nieuw-Zeelander Danny Lee, volgt op zeven slagen.

Woods liep zaterdag op het prestigieuze toernooi in Florida de beste ronde van het hele veld, samen met Jordan Spieth. De twee hadden slechts 65 slagen nodig om rond te komen.

De vorige maand van een blessure teruggekeerde Woods haalde vrijdag maar ternauwernood de cut en leek kansloos voor een topklassering.

Door zijn sterke comeback doet hij nu echter weer mee om de ereplaatsen. Dustin Johnsen, de nummer drie in de stand, heeft een voorsprong van slechts twee slagen (208 om 206). De achterstand van Woods op Simpson is wel liefst elf slagen.

Birdies

De 42-jarige golflegende noteerde op de voorlaatste dag acht birdies op de in totaal achttien holes. Alleen op hole veertien moest hij een bogey toestaan. Klassementsleider Simpson deed het iets minder goed met vier birdies, één eagle en twee bogeys.

Woods won The Players Championship twee keer: in 2001 en 2013. Vorig jaar ging de overwinning in Ponte Vedra Beach naar de Zuid-Koreaan Si-woo Kim.