Webb Simpson gaat na twee dagen fier aan de leiding bij The Players Championship. De Amerikaanse golfer evenaarde met een rondgang van 63 slagen het baanrecord, terwijl Tiger Woods een topklassering kan vergeten.

De 32-jarige Simpson kwam in zijn tweede rondgang op de TPC Sawgrass in Ponte Vedra Beach uit op negen onder par, een evenaring van het baanrecord.

Simpson was het prestigieuze toernooi begonnen met een score van 66 (zes onder par) en staat nu op een totaal van 129 slagen (-15). Zijn voorsprong op de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel, de Amerikaan Patrick Cantlay en de Nieuw-Zeelander Danny Lee, die de tweede plek delen, bedraagt vijf slagen.

Na zestien van de achttien holes stond Simpson mede dankzij een eagle en negen birdies al op elf onder par, wat een nieuw baanrecord zou betekenen, maar een double bogey op de zeventiende hole voorkwam een niet eerder vertoonde score van 61 slagen.

Simpson won in 2012 het US Open en staat momenteel 41e op de wereldranglijst.

Woods

Zijn 42-jarige landgenoot Woods leverde in de nacht van vrijdag op zaterdag een scorekaart van 71 slagen (één onder par) in, waardoor hij uitkwam op een totaal 143 (-1).

Daarmee haalde de tweevoudig winnaar van de 'vijfde major' maar net de cut. Met veertien slagen achterstand op Simpson moet Woods vooralsnog genoegen nemen met de gedeelde 68e plek.

Nederlands beste golfer, Joost Luiten, is er niet bij in Florida.