Tiger Woods bezet een plek in de middenmoot na de eerste dag van het Players Championship, het belangrijkste golftoernooi na de vier majors.

De golflegende had voor zijn rondgang 72 slagen nodig en staat daarmee voorlopig 69e van de 143 deelnemers. Zes golfers delen de eerste plaats.

Op de banen van de TPC Sawgrass in Florida gingen de Amerikanen Dustin Johnson, Webb Simpson, Chesson Hadley, Matt Kuchar, Patrick Cantlay en de Zweed Alex Noren allemaal rond in 66 slagen, zes onder par.

Vijfvoudig majorwinnaar Phil Mickelson kende een bijzonder slechte dag. De Amerikaan kwam tot een ronde van 79 slagen en moet zich op de 139e plaats sterk verbeteren om de cut te halen op het toernooi dat een prijzenpot van 9,2 miljoen euro heeft.

Masters

De 42-jarige Woods keerde vorige maand na twee jaar afwezigheid terug op de eerste major van het jaar, de Masters in Augusta. Daar werd hij vooraf als een van de favorieten gezien, maar eindigde hij als 32e.

Na dat optreden zegde hij ook zijn deelname aan de tweede major van 2018 toe, waardoor hij in juni present is op de 118e editie van de prestigieuze US Open.

Woods onderging in de afgelopen drie jaar liefst vier operaties aan zijn rug en kelderde op de wereldranglijst. Dit seizoen maakt de veertienvoudig majorwinnaar weer een sterke indruk, al kan hij zich nog niet tussen de absolute top mengen.