Michael van Gerwen is niet van plan om donderdag tijdens de laatste reguliere speelronde van de Premier League Darts mededogen te tonen met Gary Anderson, die in hun onderlinge ontmoeting in Aberdeen nog drie legs nodig heeft om een play-offticket veilig te stellen.

"Er komen een paar belangrijke weken voor mij aan. Ik voel me fantastisch en wil het gevoel van winnen nog even vasthouden", zegt Van Gerwen op de website van de Professional Darts Corporation (PDC).

"Ik haat het om te verliezen. Ik vecht echt voor iedere leg en hou er totaal niet van om iets voor vanzelfsprekend aan te nemen."

Van Gerwen is al voor het zesde opeenvolgende jaar zeker van de eerste plaats in de eindstand van de prestigieuze competitie, maar dat betekent niet dat hij in de laatste wedstrijd op zijn lauweren gaat rusten.

"Ook al ben ik zeker van de eerste plaats, ik wil iedereen laten zien hoe goed ik ben. Ik ben Michael. Ik ben een winnaar. Ik doe mijn ding en het kan me niet schelen wat anderen doen."

Gurney

Van Gerwen voert de ranglijst aan met 23 punten, gevolgd door Michael Smith (negentien punten), Rob Cross (achttien), Anderson (zeventien), Daryl Gurney, Raymond van Barneveld (allebei vijftien), Peter Wright (dertien) en Simon Whitlock (twaalf).

Anderson kan de benodigde vierde plek voor de play-offs alleen nog kwijtraken aan Gurney, die dan wel moet hopen dat de Schot tegen Van Gerwen minder dan drie legs pakt en hij zelf met 7-0 van Wright wint.

Naast Van Gerwen-Anderson en Gurney-Wright zijn Smith-Van Barneveld en Whitlock-Cross de overige partijen die op het programma staan in Aberdeen.

Van Gerwen neemt het volgende week in de halve finales van de play-offs op tegen de nummer vier en treft bij een zege in de eindstrijd de winnaar van de andere halve finale tussen de nummer twee en drie.

De Brabantse nummer één van de wereld schreef de Premier League Darts de afgelopen twee jaar op zijn naam en deed dat in 2013 bij zijn debuut ook al een keer.