Voor het eerst in de historie worden er MLB-wedstrijden in Europa afgewerkt. De Amerikaanse honkbalcompetitie heeft dinsdag bekendgemaakt dat New York Yankees en Boston Red Sox in de zomer van 2019 twee wedstrijden tegen elkaar spelen in Londen.

De duels worden afgewerkt op 29 en 30 juni 2019 in het Olympisch Stadion van de Britse hoofdstad en maken onderdeel uit van het reguliere MLB-seizoen.

Het Olympisch Stadion, waar in 2012 de openings- en sluitingsceremonie waren van de Spelen én de atletiekwedstrijden werden gehouden, is tegenwoordig de thuisbasis van Premier League-club West Ham United. Vorig jaar zomer was het stadion, dat een capaciteit heeft van 60.000, bovendien het decor van de WK atletiek. 

De keuze voor Londen komt niet als een verrassing. De gesprekken over MLB-wedstrijden in Engeland waren al langer gaande en dinsdag werd op een persconferentie de keuze voor Londen bevestigd.

Aanvankelijk leek de bedoeling dat Hoofddorp de primeur van een MLB-wedstrijd op Europese bodem zou krijgen. Met financiële hulp van de MLB werd in de Noord-Hollandse stad zelfs het honkbalstadion verbouwd, maar de laatste jaren werd steeds duidelijker dat Londen de voorkeur van de Amerikanen had..

Didi Gregorius

Dit seizoen werden er ook al MLB-wedstrijden in Puerto Rico en Mexico gespeeld en voor volgend jaar staat naast Londen Tokio op het programma. Londen krijgt met de Yankees tegen de Red Sox een klassieker. Het team uit New York werd liefst 27 keer kampioen, terwijl de teller bij het team uit Boston op acht titels staat.

Bij beide ploegen speelt een Nederlander. Didi Gregorius is dit seizoen een van de uitblinkers bij de Yankees, terwijl Xander Bogaerts onder contract staat bij de Red Sox.