Astana heeft zijn excuses aangeboden voor het bizarre incident in de Ronde van Yorkshire van zondag. Daarbij reed een auto van de Kazachse wielerploeg bijna een vrijwilliger aan.

Signaalgever Philip Sullivan stond in de laatste etappe op een verkeersheuvel aanwijzingen te geven toen een auto van Astana met hoge snelheid op hem af kwam rijden. Sullivan kon nog net op tijd wegduiken.

"De sportdirecteur die de wagen bestuurde heeft direct na de etappe contact opgenomen met de organisatie om zijn excuses aan te bieden. Het spijt ons en dit zal nooit meer gebeuren", schrijft Astana in een statement op Twitter.

Sullivan hield geen verwondingen over aan het incident en wil er ook niet te veel over kwijt. "Ik denk er nog steeds wel eens aan hoe weinig het scheelde, maar gelukkig heb ik geen krasje opgelopen."

Auto Astana rijdt bijna vrijwilliger omver in Yorkshire
25
Auto Astana rijdt bijna vrijwilliger omver in Yorkshire

Onderzoek

De organisatie van de Ronde van Yorkshire heeft aangekondigd een onderzoek te starten om boven water te krijgen wat precies is gebeurd in de laatste etappe van de vierdaagse rittenkoers.

Greg Van Avermaet schreef de Ronde van Yorkshire op zijn naam. De Belg hield onder anderen zijn landgenoot Serge Pauwels en de Spanjaard Eduard Prades achter zich in het algemeen klassement.