De Britse boksbond BBBofC heeft geweigerd om Rio Ferdinand een licentie te geven. De voormalig topvoetballer had zijn zinnen gezet op een carrière als professioneel bokser.

"Met een zwaar gemoed hang ik mijn handschoenen aan de wilgen", schrijft de 39-jarige Ferdinand donderdag op Facebook. "Het is moeilijk te accepteren dat ik van de BBBofC niet de kans heb gekregen om mijn kwaliteiten als bokser te tonen."

Het is niet duidelijk waarom de boksbond de licentieaanvraag van Ferdinand afgewezen heeft. De 81-voudig international van Engeland maakte in september vorig jaar bekend dat hij wilde gaan boksen en zei daarbij een kampioensriem te ambiëren.

Ferdinand trainde vier à vijf dagen in de week onder leiding van voormalig wereldkampioen in het middengewicht van de WBC Richie Woodhall.

Nooit onderschat

"Boksen is een fysiek veeleisende en gevaarlijke sport. Ik heb altijd veel respect voor boksers gehad en nooit onderschat hoe moeilijk het zou zijn om er zelf één te worden", aldus Ferdinand.

"Ik heb dit altijd benaderd met succes als doel in mijn achterhoofd. Ik was bereid om alles te geven, maar dat werkt soms tegen je."

Ferdinand speelde ruim driehonderd wedstrijden voor Manchester United en verdedigde ook de kleuren van West Ham United, Bournemouth en Leeds United. In 2015 beëindigde hij zijn carrière bij Queens Park Rangers.