Profbond PDC heeft woensdag besloten om de trofee van de Grand Slam of Darts te vernoemen naar dartslegende Eric Bristow, die begin april op 60-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartaanval. 

Bristow staat bekend als één van de beste darters uit zijn tijd. De Engelsman werd tussen 1980 en 1986 onder meer vijf keer wereldkampioen en was bovendien één van de zestien oprichters van de PDC in 1993.

"Eric oversteeg de sport en was wereldwijd geliefd. Door deze prijs naar hem te vernoemen, zal hij voor altijd herinnerd worden als de superster van het darts", zegt PDC-voorzitter Barry Hearn.

Het is niet de eerste keer dat een beker wordt vernoemd naar een dartsicoon. De trofee van de World Matchplay kreeg onlangs de naam van Phil Taylor en aan de wereldkampioen wordt de Sid Waddell Trophy uitgereikt, ter ere van de in 2012 overleden dartscommentator.

Bij de Grand Slam of Darts, dat in het najaar op het programma staat, worden naast 24 spelers uit het PDC-circuit ook acht spelers van de rivaliserende bond BDO uitgenodigd. Michael van Gerwen won het prestigieuze toernooi de laatste drie jaar.