Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft in de strijd om de wereldtitel in de MXGP zijn voorsprong op Antonio Cairoli uitgebreid.

De 23-jarige Brabander eindigde in de Grand Prix van Rusland over twee races als tweede, achter de Belg Clément Desalle. Hij vergrootte zijn voorsprong op titelverdediger en zevenvoudig wereldkampioen Cairoli tot 23 punten.

Herlings moest op het zandcircuit van Orlyonok, nabij de Zwarte Zee, in de eerste manche genoegen nemen met de derde plek achter Desalle en Cairoli. De Brabander schreef daarna met overmacht de tweede race op zijn naam.

Cairoli kwam mede door een val niet verder dan de vijfde plek en zag Herlings daardoor wat verder uitlopen. De Nederlandse KTM-coureur gaat met 286 punten aan de leiding in het WK, titelverdediger Cairoli volgt met 263.

Herlings won dit seizoen al de Grands Prix van Argentinië, Nederland, Italië en dus Portugal. Vorig jaar maakte hij als wereldkampioen in de MX2-klasse zijn debuut in de MXGP. Hij eindigde toen als tweede in de strijd om de titel.

De volgende Grand Prix, de zevende van het seizoen, staat op 13 mei op het programma. Het MXGP-seizoen bestaat in totaal uit twintig races. Op 16 september wordt de voorlaatste Grand Prix in Assen gehouden.