De badmintonduo's Selena Piek/Cheryl Seinen en Jelle Maas/Robin Tabeling hebben zaterdag op het EK in het Spaanse Huelva in het dubbelspel naast een finaleplek gegrepen, maar zijn wel zeker van een bronzen medaille.

Bij de vrouwen verloren Piek en Seinen in de strijd om een finaleticket in drie spannende games van het Franse duo Emilie Lefel/Anne Tran: 21-17, 18-21 en 19-21.

De partij duurde een uur en vijftien minuten. In de derde game kwamen Piek en Seinen van 19-14 nog terug tot 19-18, maar het Franse koppel hield stand.

Lefel en Tran spelen in de finale tegen de zussen Gabriela en Stefani Stoeva uit Bulgarije. Piek en Seinen weten zich dus verzekerd van een bronzen plak.

In het mannendubbelspel moesten Maas en Tabeling ook genoegen nemen met het brons. De ongeplaatste Nederlanders verloren met 21-15 en 21-18 van de als derde geplaatste Denen Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen.

De eindstrijd wordt een Deense aangelegenheid, want ook Mads Conrad-Petersen en Mads Pieler Kolding wonnen hun halve finale.